Geeft je site een “503 Service Unavailable”?
Grote kans dat je domein nog gebruik maakt van PHP5.6.
Veel CMS software is met de nieuwste versies, volledig PHP7.0 compatible.

Er is dus eigenlijk geen reden om je site op php56 te laten staan.

Bovendien zal je site tot wel 50% sneller laden (de totale snelheidswinst hangt van veel factoren af zoals gebruikte template, gebruikte images, javascript etc)

Zo zet je je site over naar PHP7.0:
Update eerst je site naar de laatste versie via Installatron. Heb je Wordpress, Joomla of Drupal geinstalleerd, laat je site dan door installatron beheren qua updates en backups.

Heb je je site nog niet geïmporteerd in DirectAdmin, kijk dan hier hoe je dat heel eenvoudig doet:
Gebruik Installatron (Deel 2)

Updates en Backups worden dan automatisch voor je gedaan. Zo weet je zeker dat je sites de laatste beveiligingsupdates heeft en niet zo makkelijk ten prooi kan vallen aan hackers. Ook als je niet zoveel verstand hebt van updaten van je site, is dit de perfecte methode om daar mee af te rekenen.

Omzetten naar PHP7.0
Log in op DirectAdmin en selecteer het domein.

Selecteer vervolgens op Domain Setup en klik op het betreffende domein

Selecteer nu PHP7.0 in de First PHP selector en zet de Second PHP op 5.6

Klik op Save.
Je site(s) draaien nu op PHP7.0 en merk het verschil. Als je site(s) niet goed tevoorschijn komen, kan het zijn dat je nog een plugin gebruikt die niet PHP7.0 compatible is. Updaten is het advies.

Bovendien
Het is sowieso verstandig je site php7.0 klaar te maken. PHP5.6 zal binnenkort worden afgesloten omdat deze te veel is verouderd en aan de zogenaamde “End of Life” circle is gekomen. Dat houdt in dat er vanuit php zelf geen beveiligingsupdates meer worden uitgegeven. Dat is voor ons een reden om deze versie niet meer te ondersteunen.