Voor velen is de benaming "handles" maar een raar woord. Toch wordt het binnen de hosting wereld veel gebruikt. In dit artikel wil ik graag uitleg geven aan dit begrip.

In een eerder artikel hebben we gesproken over het wijzigen van uw contactgegevens.
Echter, wanneer deze gegevens gewijzigd worden wijzigen uw whois handles niet automatisch mee.

Handles, of whois handles, zijn de contactgegevens die horen bij een specifieke domeinnaam en welke vermeld worden bij de betreffende TLD registry.
(SIDN voor .NL domeinen en ICANN voor overige domeinen)

Vaak kan men op de website van deze registry's ook de nodige contactinformatie vinden. Meestal is dit uitsluitend de administratieve contact handle welke wordt weergegeven.

Het kan zijn dat u meerdere domeinnamen in uw "Mijn Reviced" account hebt staan welke u voor verschillende mensen heeft geregistreerd.
Dat is gelijk de reden waarom wij bij een account gegevens wijziging niet direct de whois handles wijzigen.
Daarmee zouden namelijk voor alle domeinen ineens uw contactgegevens vermeld gaan worden wat in sommige gevallen niet de bedoeling is.

Daarom heeft u het eigen beheer over uw Whois Handles. Onder het tabblad administratie bovenaan deze pagina vind u links op de pagina het kopje Handles.

Waneer u hierop klikt ziet u een overzicht van de door u in gebruik genomen zijnde handles. Om een nieuwe handle aan te maken klikt u op de grote rode knop "Nieuwe Handle Aanmaken".

Wanneer u alle gegevens hebt ingevuld klikt u op de rode knop "Toevoegen".

Daarna gaat u naar het tabblad domeinen binnen uw "Mijn Reviced" account en klikt u links op de pagina op uw domeinnaam om de details van dit domein weer te geven.

Daarna scrollt u helemaal naar beneden en klikt u op de rode knop "wijzigen" in het venster Whois Handles.

Hier bepaalt u welke handle voor welke  contact gebruikt dient te worden. Klik dan nogmaals op wijzigen waarna hij wordt klaar gezet om bij de registry te worden gewijzigd.

Dit dient u te doen voor alle domeinnamen waarop deze nieuwe handle van toepassing is.