Krijgt u vaak aanvallen uit het buitenland of wenst u de toegang tot uw website te beperken dan kunt u gebruik maken van Geo locaties.

Hier kunt u heel eenvoudig IP adressen | IP ranges | landen toegang verschaffen of blokkeren.

De onderstaande regels uit het voorbeeld kunt u overnemen en bovenaan in de .htacces plaatsen welke staat in de public_html van uw domein:

GeoIPEnable On
# Hieronder staan de toegestane landen
SetEnvIf GEOIP_COUNTRY_CODE NL AllowCountry
SetEnvIf GEOIP_COUNTRY_CODE BE AllowCountry
SetEnvIf GEOIP_COUNTRY_CODE LU AllowCountry
#
# Hieronder word alles geblokkerd
# behalve de landen die wij
# hierboven toegang hebben gegeven.
#
Deny from all
Allow from env=AllowCountry
#
# Onderstaand zijn voorbeelden
# van ip ranges en/of ip adressen
#
Allow from 31.148.141.0/24
Allow from 77.1.220.59

In het voorbeeld hebben wij Nederland, België en Luxemburg toegang gegeven tot onze website.

Als voorbeeld hebben wij een IP range uit Kazachstan toegang gegeven zodat deze onze website kan bezoeken. De rest van Kazachstan heeft dan geen toegang tot de website.

Als voorbeeld hebben we een ip adres uit Duitsland toegang gegeven omdat een medewerker van ons daar een vakantiehuisje heeft en toch de site wil kunnen bewerken wanneer dat nodig is. Alleen dit ene ip adres kan dan bij de website. De rest van Duitsland heeft dan geen toegang.

Zo kunt u heel makkelijk de regels kopiëren en naar smaak aanpassen om landen toegang te verschaffen en/of ip adressen dan wel ranges te blokkeren of toe te staan.

Op https://dev.maxmind.com/geoip/legacy/codes/iso3166/ kunt u een lijst vinden met de country codes behorende bij de verschillende landen.